Blog 2: Examens in zicht, help!

Welkom bij mijn tweede blogpost op Trigger. Nu de examens dichterbij komen vind ik het wel toepasselijk om me eens bezig te houden met het verzamelen van goede bloktips.

Binnen een kleine 2 weken heb ik zelf mijn eerste examen dus tips kunnen nu wel handig zijn. Niet alleen voor mezelf maar voor alle studenten die examens hebben en dus ook enkele tips kunnen gebruiken. De tips die ik voorschotel geven motivatie tijdens het studeren, zorgen voor een betere concentratie of bieden een blokperiode die voor jezelf aangenamer wordt. Hier zijn een viertal tips die hopelijk voor mij én voor jou nuttig zullen zijn.

1. Kies voor een nieuwe omgeving

studerende mensen in een bib

De eerste van de 4 bloktips is een nieuwe omgeving. We weten allemaal dat een rustige plek nodig is om goed en geconcentreerd te kunnen studeren. Dat is zeker waar, maar het kan ook handig zijn om eens een nieuwe plek te zoeken om te studeren dan gewoon op je bureautje. Ik hoor zelf ook van veel vrienden dat bijvoorbeeld het blokkot een perfecte plek is om te studeren. Voor mensen die niet weten wat een blokkot is: een blokkot is een kot, een ruimte, waar studenten samen studeren. Samen met een vriend of vriendin studeren kan erg goed zijn.

Natuurlijk zijn er veel mensen die liever toch aan hun vertrouwde bureau blijven werken. Een nieuwe plek zoeken is dan ook niet nodig. Dit is vooral handig voor studenten die nood hebben aan een nieuwe plek omdat ze zich niet meer kunnen concentreren in hun gewoonlijke studeerhabitat.

2. Zien leren

Uit eigen ervaring, maar ook uit die van anderen, kan ik concluderen dat andere studenten zien leren echt helpt. Wanneer je anderen ziet leren ben je veel minder snel geneigd om je GSM erbij te nemen of afgeleid te raken. Met andere woorden, het motiveert je om te blijven studeren.

Al die minuten die je normaalgezien verspilt aan het doen van andere dingen, zullen dan veranderen in minuten die je goed kan benutten.

Ga naar het blokkot of ga bij vrienden studeren. Je hebt zelfs bepaalde websites waar je gewoon in een call kunt gaan met allemaal studerende mensen. Misschien wat anders maar het effect is wel hetzelfde. Genoeg mogelijkheden.

3. Zoek uit wanneer je het efficiëntst studeert

Zoek voor jezelf uit op welk moment van de dag je het best en het efficiëntst studeert. Bij sommige mensen is dat in de ochtend. Andere mensen studeren liever in de nacht omdat ze geconcentreerder kunnen werken. Probeer op momenten wanneer het helemaal niet gaat om te leren wat meer te ontspannen.

Ik heb het bijvoorbeeld moeilijker om in de namiddag te studeren dus doe ik veel in de ochtend en avond/nacht. Je zult zien dat je sneller over je theorie gaat dan tijdens de momenten waarin je minder vlot studeerde.

4. Zorg voor nuttige pauzes

wandeling maken met de hond

Zorg ervoor dat je iets hebt aan de pauzes die je neemt. Ga even een halfuurtje wandelen, een frisse neus ophalen of zorg dat je mensen ziet om mee te praten.

Zit niet de hele tijd op je gsm te chatten en TikTok te kijken want dat is zeker niet bevorderend voor je concentratie.

Zo, dit waren 4 bloktips. Hopelijk kan je hiermee jouw concentratie er wat bovenop helpen en zorgen dat je die examens knalt en je zal zien dat de tijd voorbijvliegt. Alvast succes van mij en tot een volgende post.

Laat me in de comments even weten hoe jullie blokperiode er momenteel aan toe gaat.

Neem zeker ook eens een kijkje in mijn eerste blog over zelfmotivatie of mijn eerste vlog.

Ciao!

Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *